Alışveriş sepetinizde ürün bulunmamaktadır. |
Tarhana, bir çorba türü olarak tarihsel açıdan epey eskilere dayanmaktadır. Anadolu, Orta Asya ve Balkanlar’da yoğun bir şekilde tüketilmektedir. İlk olarak Orta Asya Türkleri tarafından hazırlandığı ve tüketildiği varsayılmaktadır. Kurutulabilmesi ve bu sayede uzun süre saklanabilmesi, tarhananın cazip bir gıda olmasını sağlayan bir ayrıntı olarak biliniyor.
Tarhana, yüksek miktarda B vitamini içermesi, zengin minerallere sahip olması bakımından son derece faydalı bir gıda ürünüdür. Özellikle kış aylarında tüketilmektedir. Anadolu’nun birçok yöresinde hazırlanan bu çorba türü, Türk mutfağının önde gelen lezzetlerinden biri durumundadır.
Organik tarhana, tamamen organik yollarla yetiştirilen sebzelerin harmanlanması ve bir araya getirilmesiyle üretilmektedir. İçeriğinde tam tahıllı buğday unu, taze kırmızı biber, nane, soğan, domates, yoğurt, hamur mayası ve tarhana otu bulunmaktadır. Tüm bu sebzeler ve diğer gıdalar organik bir şekilde üretilmektedir. Organik bir tarhana elde edebilmek için tarhana için kullanılacak sebzelerin de organik yollarla yetiştirilmesi gerekmektedir. Organik tarhana bu bileşimlerin fermantasyondan geçirilerek kurutulmasıyla elde edilmekte ve son işlem olarak değirmende öğütülmektedir.
Besin değeri yüksek bir çorba türü olarak Anadolu’nun vazgeçilmez bir lezzeti olan organik tarhana, özel üretim metotlarıyla üretilmektedir. Kaliteli bir tarhana hazırlayabilmek için tarhana içeriğinde kullanılacak sebzelerin doğru şekilde orantılanması, mayanın var olan malzeme miktarınca uygulanması gerekmektedir. Tüm bunlarla birlikte hamur kıvamına gelen tarhananın ortalama 1 hafta hijyenik bir zemin üzerinde bekletilmesi önem taşıyor. Elde edilen karışımın güneş görmemesi, bir diğer önemli ayrıntı. Organik bir tarhana lezzetine varabilmek için tarhananın doğru metotlarla kurutulması ve ambalajlanması mühim.